دارایی ۲۶ثروتمند جهان برابر با ثروت ۴میلیارد انسان است

محموله دو میلیون بشکه‌ای نفت ایران به ژاپن بارگیری شد
ژانویه 21, 2019
نبض بازار محصولات پتروشیمی در بورس کالای سه‌شنبه 2 بهمن
ژانویه 22, 2019

دارایی ۲۶ثروتمند جهان برابر با ثروت ۴میلیارد انسان است

شبکه خبری تلویزیونی سی ان ان گزارش داد: مجموع دارایی و تمکن ۲۶ فرد ثروتمند طراز اول جهان به یک تریلیون و ۴۰۰ میلیون دلار رسید، ثروتی که برابر با دارایی سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون انسان بر روی زمین است.

 

تارنمای خبری سی ان ان افزود: میلیاردر‌های جهان روزانه ۲.۵ میلیارد دلار ثروتمندتر می‌شوند درحالیکه نیمی از افراد فقیر جهان شاهد فقیرتر شدن خود هستند.

 

سی ان ان نوشت: بر اساس گزارش بین المللی ‘آکسفام’ که روز گذشته (یکشنبه) انتشار یافت، شمار میلیاردر‌های جهان به دو هزار و ۲۰۸ نفر رسید که این تعداد ثروتمند با توجه به بحران مالی در یک دهه اخیر بی سابقه بوده و نشانگر دو برابر شدن شمار چنین ثروتمندانی است.

 

گزارش سالانه و ۱۰۶ آکسفام در آستانه نشست داووس که در آن میزبان شماری از چنین ثروتمندانی است انتشار می‌یابد که در واقع خواستار توجه به بروز شکاف هرچه بیشتر بین (طبقه) ثروتمندان و فقرا است.

 

سی ان ان افزود: اکثر افراد به غایت ثروتمند در این فهرست آمریکایی بوده که شامل ‘جفر بزوس’ شرکت آمازون، ‘بیل گیتس’ شرکت مایکروسافت، ‘وارن بافت’ رئیس شرکت بیمه‌ای ‘برکشایر هاتاوای’ (Berkshire Hathaway) و ‘مارک زاکربرگ’ از شبکه اجتماعی فیس بوک هستند؛ بنابراین گزارش مجموع دارایی این چهار نفر از سوی نشریه اقتصادی ‘فوربس’ ۳۵۷ میلیارد دلار اعلام شده است.

 

آکسفام در گزارش خود بر ناکامی وصول مالیات از ثروتمندان در چنین کشور‌هایی اشاره کرده و اینکه افزایش مالیات از درآمد افراد معمولی وجود داشته، اما شرکت‌های حقوقی و ابر ثروتمندان از دادن مالیات طفره می‌روند.

 

خبرگزاری رویترز نیز با پرداختن به موضوع گزارش آکسفام نوشته است: دولت‌های جهان به طور فزاینده، خدمات عمومی را کاهش داده و همزمان فاقد توانایی لازم برای مقابله با فرار مالیاتی بوده‌اند.

 

در همین حال «وینی بیانییما» مدیر عامل آکسفام در مصاحبه‌ای درمورد این گزارش گفته بود: فشار نظام‌های مالیاتی روی جمعیت فقیر، به معنای نبود بودجه کافی برای ارائه خدمات عمومی است و این خود به تشدید فاصله طبقاتی منجر شده و فقرا نه تنها دو برابر از خدمات اولیه محروم هستند، بلکه همزمان فشار مالیاتی بیشتری را متحمل می‌شوند.

 

بر مبنای گزارش آکسفام، نرخ مالیات برای شرکت‌ها و ثروتمندان در دهه‌های اخیر کاهش یافته و همزمان دولت‌ها در جهان، بار مالیاتی را از طریق مالیات بر مصرف، به سمت جمعیت فقیرتر هدایت کرده‌اند.

 

چهل ونهمین مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس از ۲۲ تا ۲۵ ژانویه ۲۰۱۹ (۲ تا ۵ بهمن ۹۷) برگزار می‌شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *